Door Flora Breemer op 31 januari 2023

Politicus aan het woord: Flora Breemer (lid Dagelijks Bestuur)

De afgelopen twee jaar zijn er op verschillende plekken in het stadsdeel nieuwe buurtkamers geopend. Dit was en is voor mij als bestuurder erg belangrijk: in een stad die steeds drukker en duurder wordt, is het aan de overheid om te zorgen voor voldoende ontmoetingsplekken. Plekken waar je voor een schappelijke prijs een kopje koffie of een lunch kunt nuttigen en waar het warm is, maar waar je vooral in gesprek kunt met elkaar, waar je deel kunt nemen aan een activiteit of cursus, en waar je informatie kan vinden over hulp en ondersteuning.

Al deze plekken zijn een bezoekje waard, maar twee van deze plekken wil ik hier uitlichten. Zo is in een voormalig schoolgebouw in Oud-Zuid een buurtgezondheidscentrum gekomen, met o.a. huisartspraktijken, fysiotherapie en een apotheek – en ook een buurtkamer en buurttuin waar omwonenden terecht kunnen. Meer informatie over het Dufayhuis en het Dufay Café vindt u hier.

De allernieuwste aanwinst is de buurtkamer Quellijn in de Pijp. Dit is een ruimte voor de gehele buurt, en in het bijzonder voor en door mensen met een licht verstandelijke beperking. Zo hebben wij gezorgd voor een beschutte plek in de drukke Pijp waar zij zich thuisvoelen. Lees meer over deze plek in de berichtgeving van AT5.

Voor mij staan onze buurtkamers symbool voor hoe wij als stad willen zijn: een open en vriendelijke plek waar we alle Amsterdammers in staat stellen om mee te doen.

Flora Breemer

Flora Breemer

Als geboren en getogen Amsterdamse is het voor mij een eer om de stad te mogen dienen als bestuurder. Dat ik doe ik met liefde en aandacht, nu voor de tweede termijn. Ik ben 41 jaar en woon in de Rivierenbuurt met mijn man en 3 jonge kinderen. Amsterdam Zuid is een van de meest

Meer over Flora Breemer