Door Flora Breemer op 3 januari 2024

Politicus aan het woord: Flora Breemer (lid Dagelijks Bestuur): Schaarste verdelen

Een van de meest geliefde woon-zorglocaties voor ouderen in Zuid kwam dit jaar leeg te staan: de Buitenhof in Buitenveldert. Het gebouw was verouderd en voldeed niet meer. De benodigde verbouwing moet op zich laten wachten, want de zorgorganisatie krijgt deze, met de huidige bouwkosten, voorlopig niet voor elkaar.

Verdrietig nieuws voor degenen die daar met plezier woonden en degenen die daar met liefde werkten: zij verhuisden allemaal. In de tussentijd is gezocht naar een tijdelijke bestemming. Want het gebouw voldoet niet meer als zorglocatie, maar met een kleine verbouwing kan het wel dienen als
opvanglocatie.

Binnenkort worden er Oekraïense vluchtelingen en economisch daklozen opgevangen in De Buitenhof. Zo kan deze plek toch een functie vervullen voor mensen in nood. Niet iedereen is daar blij mee, zo valt te lezen onder de reacties op de nieuwsberichten over deze tijdelijke invulling. “Oudjes eruit, asielzoekers erin: gaat lekker in Buitenveldert”, zo klinkt het. De polariserende krachten hebben hun werk gedaan.

We hebben tekort aan alle woonvormen in onze stad. En dus moeten we schaarste verdelen. Aan ons om de goede kant van dit verhaal te zien én te vertellen: er is nú plek voor mensen die in hoge woningnood zitten en mensen die zijn gevlucht vanwege oorlog. Straks wordt het gebouw weer een fijne plek om oud te worden, want dat hebben ook hard nodig in Amsterdam, en zeker in Zuid.

Flora Breemer

Flora Breemer

Als geboren en getogen Amsterdamse is het voor mij een eer om de stad te mogen dienen als bestuurder. Dat ik doe ik met liefde en aandacht, nu voor de tweede termijn. Ik ben 41 jaar en woon in de Rivierenbuurt met mijn man en 3 jonge kinderen. Amsterdam Zuid is een van de meest

Meer over Flora Breemer