6 juli 2017

De Opinie van…..

nieuw lid Froukje Santing (journalist/publicist/islam-specialist/ debat-leider)

 

Ik hoop dat de PvdA me de komende tijd verleidt

In de ´Nieuwe Coenen´, een initiatief vanuit Nabuurschap Harmoniebuurt, maar nadrukkelijk bestemd voor heel Amsterdam Zuid, werd ik donderdag 22 juni met een etentje ingehaald als nieuw lid van de PvdA. Het voelde bijzonder om in de uren voorafgaande aan ledenvergadering van de PvdA-afdeling Amsterdam-Zuid zo feestelijk kennis te maken met een partij die de afgelopen jaren harde klappen heeft geïncasseerd: zowel in Amsterdam als landelijk. Die harde klappen hadden me wakker geschud. We mogen niet nog verder worden gemarginaliseerd.

Ik stem al decennia lang op de sociaaldemocraten, was even kort lid, maar tegelijk bleef het kieren tussen mij en de partij. Met de ledenvergadering van de PvdA-Zuid – met als thema huisvesting (Amsterdam gaat aan zijn eigen succes ten onder; woningen in de stad worden onbetaalbaar) – als interessant startschot dompel ik me de komende tijd wat serieuzer onder in de PvdA.. Ik sta er open voor om me te laten verleiden. Maar dat verleiden zal op de inhoud moeten gebeuren.

We zijn geen partij van louter geestverwanten. De verschillende gelederen zullen schurend langs elkaar heen blijven gaan. Dat is de aard van de sociaaldemocratie. Maar de vonk die dat oplevert, moet wel gaan vlammen. Dat is de opdracht voor de komende tijd. Een vlam die de geledingen in de samenleving verwarmt en bij elkaar brengt.

 

mede-auteur  van  Vechtscheiding. Hoe Erdogan de Turkse gemeenschap splijt.  (De Geus april 2017)

auteur van Dwars op de Tijdgeest. Hoe ik Nederland aantrof toen ik terugkwam. (De Geus, maart 2012)