Onze kandidaten voor de stadsdeelcommissie Zuid

24 februari 2022

Met trots presenteert de PvdA in Zuid haar lijst voor de verkiezingen voor de stadsdeelcommissie. Onze elf kandidaten staan klaar om de komende vier jaar te strijden voor de idealen van de PvdA: gelijke kansen voor iedereen, fatsoenlijke en betaalbare huisvesting, een groene omgeving en buurten waarin wij samen leven.

  1. Keren Hirsch (35) is momenteel stadsdeelcommissielid in Zuid en is sterk verbonden met Buitenveldert, waar ze haar hele leven heeft gewoond. Keren heeft ervaring met de werkwijze van de commissie en het stadsdeel. Zij kan met haar politieke ervaring het voortouw nemen in de nieuwe commissie. Zij heeft zich met succes ingezet voor het behoud van de Openbare Bibliotheek en diverse sociale initiatieven. Keren wil ook bewoners zonder groot geld een stem geven en ziet op het gebied van wonen een van de grootste uitdagingen voor Amsterdam en het stadsdeel.
  2. David Ocampo (39) is geboren en getogen in de Pijp en woont thans in de Rivierenbuurt. Al als kind hielp hij zijn vader die op de Albert Cuypmarkt stond en is vanaf jonge leeftijd zich bewust van, en heeft ervaring met, de tweedeling en ongelijkheid in onze stad. David maakt zich sterk voor onze bewoners die de weg naar de instanties, de inspraak en politiek niet goed kunnen vinden. David is enthousiast, hulpvaardig, een doener en een ware volksvertegenwoordiger met een sociaal hart.
  3. Jacques Bettelheim (62) woont in Oud-Zuid en is lang actief binnen de coöperatieve woningbouwvereeniging Samenwerking, waarvan een paar jaar als voorzitter. In die periode heeft hij zich ingezet voor het huisvesten van Syrische vluchtelingen. Jacques is als business director public affairs werkzaam bij een internationaal communicatiebureau. Jacques is een verbinder met een groot maatschappelijk netwerk. Met zijn ervaring wil hij wat teruggeven aan het stadsdeel dat hem zo aan het hart gaat.
  4. Chela Lemmens (31) is een echte netwerker en heeft ruim ervaring met het aansturen van vrijwilligers en brengt diverse groeperingen en organisaties met elkaar in contact. Chela heeft de Hart voor Amsterdam-leergang gevolgd en werkt als juridisch consulent voor VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Chela is een zeer goed luisteraar en zet zich graag actief in om de geluiden vanuit de buurt te vertolken naar het stadsdeelbestuur.
  5. Lydia Hofman (33) woont in de Hoofddorppleinbuurt in Oud-Zuid werkt momenteel als gezinsmanager bij Jeugdzorg Amsterdam. Lydia vindt het belangrijk om beleid en uitvoering met elkaar te verbinden en heeft – onder andere door haar eerdere werk voor SOS Kinderdorpen – een scherp oog voor sociaal onrecht.  Lydia heeft een aanstekelijke energie en ziet het als haar rol in de stadsdeelcommissie om politiek te bedrijven op basis van gesprekken en bezoeken in de buurten.
  6. Aras Görkem (30) heeft een indrukwekkende ervaring als politiek activist in Turkije waar hij zich sterk maakte voor minderheden en fundamentele mensenrechten. Alhoewel Aras pas vier jaar in Nederland woont, en werkzaam is als internationaal belastingadvocaat, heeft hij snel de weg in Amsterdam Zuid naar de PvdA gevonden. Hij is algemeen bestuurslid van onze afdeling en wil zich als commissielid inzetten op de mensen die op achterstand staan en de strijd tegen ongelijkheid voortzetten.
  7. Bilan Dahir (45) woont ruim 20 jaar in de Rivierenbuurt. Zij is docent biologie en afdelingsleider. Bilan heeft 4 jaar geleden met haar eigen lijst “Zuid Samen Vooruit” deelgenomen aan de verkiezingen voor de stadsdeelcommissie maar kiest nu met volle overtuiging voor onze partij. Bilan vindt dat de zichtbaarheid van de PvdA in de buurt beter kan. Haar inzet is op het thema schoon, heel en veilig. Zo wil de afvalproblematiek en bijbehorende rattenplaag tegengaan. Ook maakt zij zich zorgen over stijgende woonkosten wat onder andere zorgt voor lerarentekorten.
  8. Natasha Hoogenboom (27) is een overtuigd sociaal democraat en wil. graag de schakel zijn tussen bewoners en de politiek en als PvdA vertegenwoordiger de partij in Amsterdam Zuid zichtbaar maken. Zij zet zich graag in op thema’s als leefbaarheid, toegankelijke voorzieningen en eenzaamheid. Natasha heeft de Hart voor Amsterdam-leergang doorlopen. Natasha werkt in de culturele sector, waar ze veel ervaring heeft met het aansturen van vrijwilligers.
  9. Sara Schermerhorn (47) woont in Oud Zuid en is advocaat arbeidsrecht bij een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor. Naast een rol in de klachtencommissie zet Sarah zich ook in voor de maatschappelijke verbinding van het kantoor met Amsterdam zoals JINC en de IMC Weekendschool. Met haar plek in de stadsdeelcommissie Zuid wil Sara zich nog meer inzetten voor haar eigen buurt en bewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zodat ook zij worden gehoord.
  10. Estella Heesen (58) is voormalig stadsdeelraadslid en voorzitter van de afdeling, thans bestuurslid van PvdA Amsterdam Zuid. Estella is een sociaaldemocraat pur sang met een enorm netwerk in ons stadsdeel, en ze is bereid als lijstduwer op deze lijst te staan.
  11. Mei Li Vos (51) is voorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Als bewoner van Oud-Zuid is zij bereid als lijstduwer op de lijst te staan.