Door op 14 maart 2013

Zuid komt bewoners Oud West tegemoet over barbecuen in Vondelpark

De PvdA-fractie in Zuid heeft met andere partijen bij de evaluatie van het barbecuen in het stadsdeel een barbecueveldje in het Vondelpark opgeheven. Reden is de overlast die bewoners aan de Zocherstraat hadden. Stadsdeelwethouder Joep Blaas heeft de opdracht gekregen te kijken of meer in het midden van het park een geschikte plek voor barbecuen te vinden.

PvdA-woordvoerder Marc den Hertog: “We vinden dat barbecuen in het Vondelpark moet kunnen. Want veel mensen in Amsterdam hebben geen tuin of dakterras waar ze in de zomer kunnen grillen. Maar de overlast die dat oplevert voor de bewoners moet acceptabel zijn. Dat bleek eerder aan de kant van de Willemsparkbuurt niet het geval waarop we een veldje hebben gesloten. En datzelfde geldt nu voor een veldje aan de westkant.”

“We hebben als commissie die over de parken gaat gevraagd om op zoek te gaan naar een andere plek om te barbecuen,” vervolgt Den Hertog. “Zodat de bestaande barbecue veldjes niet overbelast raken. Wij hebben als PvdA nog aangedrongen te kijken of er iets aan de massaliteit van het barbecuen kan worden gedaan. Bijvoorbeeld door met vaste stenen barbecues te werken of het te beperken tot het weekend. De wethouder heeft beloofd daar snel op terug te komen. Hij kijkt dan ook naar objectieve criteria om te beoordelen of de overlast die bewoners hebben van het barbecuen acceptabel is.”

Wordt vervolgd, dus.