Door op 9 mei 2012

Traditionele 1 Mei-Tulpenactie in Zuid

Alleen maar blije gezichten en warme reacties op de traditionele Tulpenactie in Zuid waarbij op de Dag van de Arbeid alle leden van zeventig jaar en ouder -dit jaar alweer zo´n honderdveertig- een bosje rode tulpen wordt aangereikt om deze gedenkwaardige dag te vieren. Maar liefst vijftien PvdA-ers, fractieleden, een wethouder, bestuursleden en andere actieve leden uit Zuid, gingen dinsdagmiddag op pad. Iedereen kwam terug met vrolijke verhalen maar vooral met de constatering dat het één van de leukste dingen is om te doen voor de partij.

Sommige oude getrouwen zaten al te wachten, anderen waren blij verrast. Mevrouw Couvé van 96 stormde welhaast de trap af om haar bloemen in ontvangst te nemen. Mevrouw Bigot-Weijl uit Buitenveldert kon zich nog herinneren uit haar vroege jeugd dat ze ´s avonds om acht uur in de avond de straat op ging, een rode tulp op haar jas gespeld om de Internationale te zingen. Een ander vertelde nog niet buiten te zijn geweest maar anders zelf een bosje gekocht te hebben. Mw. Patijn bedankt iedereen hartelijk voor de tulpen.

Eddy Linthorst kwam in gesprek met een ouder echtpaar dat zoveel last had van scheefliggende stoeptegels. Zij zijn aangewezen op een scootmobiel en vertelden dat ze nu pas beseffen hoe gevaarlijk een slecht liggende trottoir is voor minder validen. De twee boden bij het afscheid Eddy hun gebroken geweertje aan. Eddy was ontroerd.

Een groot aantal vertelde blij te zijn met onze nieuwe lijsttrekker Samsom. Er was tenminste niet gedraaid. Ook veel aanmoedigingen aan zijn adres: “Er tegen aan, steek ze een hart onder riem.” Toch meenden sommigen dat het ook jammer was dat hij niet aangeschoven is bij de onderhandeling over het akkoord. Het ging hen dan vooral om de beeldvorming die zijn optreden naar buiten. Een partijlid maakte de opmerking dat het juist nu het zo’n moeilijke tijd is belangrijk is de partij trouw te blijven.

Ed van Thijn en zijn vrouw Odette nodigden de tulpenbezorger uit om onder het genot van een glaasje wijn even de stand van het land door te nemen.

En mevrouw Quant, die ook wel op ledenvergaderingen komt, miste het praatje en de borrel op 1 mei. “Ik ook” zei bezorger Brahim Abid. Hij stelt het bestuur voor om volgend jaar wellicht een 1 mei-viering ter hand te nemen. Het bestuur van de afdeling Zuid dankt alle bezorgers: volgend jaar is er weer een 1e Mei!