Door Marijn van Ballegooijen op 12 april 2013

Snel optreden Van Ballegooijen: Atelier blijft in Huis van de Wijk Buitenveldert

De opheffing van ‘het Atelier’ in het Huis van de Wijk Buitenveldert is van de baan. Door snel optreden van fractievoorzitter van de PvdA Zuid Marijn van Ballegooijen kan het Atelier in het MFC blijven. De werkplaats voor creatieven uit de buurt dreigde haar locatie te verliezen door de verhuizing per 1 april van het Ouder- en kindcentrum (OKC) naar het MFC. Het Atelier wordt intensief gebruikt door de naschoolse opvang en diverse creative clubjes van bewoners in Buitenveldert. De gebruikers krijgen een andere ruimte in het pand.

Het was bewoonster en oud-deelraadslid voor ZuiderAmstel Belangen Dorith van der Waerden die eind december aan de bel trok bij het stadsdeel dat het Atelier in de verhuisplannen van het OKC over het hoofd was gezien. “Het kan toch niet de bedoeling zijn dat er geen creativiteit voor kinderen en andere bewoners in een Huis van de Wijk plaatsvindt”, schreef Van der Waerden in een alarmbrief.

Van Ballegooijen ondernam direct actie en vroeg de verantwoordelijke stadsdeelwethouders hier iets aan te doen. Hij ging op werkbezoek en tijdens de opening van het Kunstcafé in het MFC in februari trok hij de verantwoordelijk wethouder Simone Kukenheim aan haar jasje en vroeg haar mee te gaan om de situatie ter plekke te bekijken. Stadsdeelwethouder Egbert de Vries, die over de gebouwen in Zuid gaat, vond een andere ruimte in het MFC waardoor het Atelier haar activiteiten kan voorzetten. Begin maart meldde het Dagelijks Bestuur in een brief aan de stadsdeelraad dat het Atelier behouden kon blijven.

Dorith van der Waerden meldde afgelopen week dat er inmiddels vier ambtenaren langs zijn geweest om poolshoogte te nemen. “Het lijkt erop dat we een goede vervangende ruimte krijgen”, aldus Van der Waerden.

In het Atelier zitten een beeldhouwclub, kleiclubs, tekenaars en schilders, zilversmeden en er is een afdeling houtbewerking.De ruimte is met zorg aangelegd met inloopkasten voor materiaal, zoals zaagmachines, bokken, schildersezels en er is een ceramische oven en zelfs een speciale gootsteen om steenstof af te voeren.

 

 

 

Marijn van Ballegooijen

Marijn van Ballegooijen

Marijn is portefeuillehouder voor Sociale Zaken (incl. armoede, schuldhulpverlening, diversiteit en discriminatie). Als gebied heeft hij De Pijp onder zijn hoede.

Meer over Marijn van Ballegooijen