Door op 16 september 2013

PvdA Zuid wil meer draagvlak voor uitbreiding Tennispark Buitenveldert

Het Tennispark Buitenveldert heeft ambitieuze uitbreidingsplannen. Onder meer een nieuw clubhuis, extra banen, een opblaasbare hal, parkeergarage met tennisbanen op het dak en lichtmasten. De PvdA juicht het toe dat de eigenaar in het park wil investeren. Maar dat moet niet ten koste gaan van de bewoners.
Om die reden wil de PvdA, net als D66, Groen Links en andere partijen, dat er samen met de bewoners naar de plannen wordt gekeken.
PvdA-woordvoerder Marc den Hertog: “Het tennispark ligt in een grote binnentuin achter de Amstelveenseweg in Buitenveldert. De uitbreiding betekent extra overlast voor de tweeduizend omwonenden. Daar is iedereen het wel over eens.
Er moet dus een buitengewoon goede reden zijn om toch uitbreiding toe te staan. Die reden zien wij niet. We zien wel in dat extra tennisbanen welkom zijn. De buurt en het tennispark zijn met elkaar in overleg. Wij willen dit overleg alle kans geven en hebben de portefeuillehouder gevraagd dat te faciliteren. We hebben goede hoop dat er op deze manier een uitbreidingsplan uit komt dat draagvlak heeft.”