Door op 30 mei 2012

PvdA-er Marc den Hertog beëdigd in deelraad Zuid

De PvdA-fractie is blij dat ze Marc den Hertog kan presenteren als nieuw lid van de  fractie. Na het droeve nieuws van het overlijden van fractielid Toon Weerts heeft Den Hertog zich direct bereid verklaard om zijn taken over te nemen. Op 30 mei is hij tijdens de deelraadsvergadering in stadsdeel Zuid beëdigd. Den Hertog zal plaatsnemen in de commissie Leefomgeving en Ruimte & Wonen.

Velen zullen Den Hertog nog kennen vanuit de stadsdeelraad in Oud Zuid waar hij van 2006 tot 2010 lid was voor de PvdA. Ook toen hadden vooral grote bouwprojecten en de openbare ruimte zijn aandacht. In de laatste periode is hij fractievoorzitter geweest. Inmiddels is Den Hertog vader geworden van een dochter. Het kersverse fractielid zal zich in de komende twee jaar in combinatie met zijn portefeuilles toeleggen op duurzaamheid en stedelijke ontwikkelingen. Maar daarnaast wil hij zich nadrukkelijk ook bezig houden met het gezonder maken van Zuid.
Den Hertog: “Het vaderschap is van invloed op hoe ik naar ons stadsdeel kijk. Je gebruikt een stad anders. Ik ervaar aan den lijve wat toegankelijkheid betekend als ik met de kinderwagen door de straten loop. Maar ook schone lucht, veiligheid en gezondheid zijn belangrijker voor me geworden. Ik wil daar politiek iets mee gaan doen.”
Wat hem opvalt bij zijn terugkeer na twee jaar is het ambtelijk taalgebruik. “Ik ben nu een paar keer bij deelraadsvergaderingen geweest en het is echt opvallend. Vooral als je er even uit bent geweest. Ik herkende het direct uit mijn eigen periode. Toen deed ik het ook. Soms is de taal echt onbegrijpelijk. Ik ga daar goed op letten. ”