27 november 2012

Coalitiepartijen willen voortbestaan Sportinstuif De Pijp

Het sportprogramma in sporthal De Pijp moet blijven. Dat vinden de fracties van de PvdA, D66 en VVD. Het sportevenement dreigt ten onder te gaan wegens eerder aangekondigde bezuinigingen. De coalitiepartijen zullen komende raadsvergadering van 29 november een voorstel indienen om de Sportinstuif te behouden.

Afgelopen donderdag trokken Marijn van Ballegooijen (PvdA) en Thirza Bronner (D66) hun sportkleding aan en voegden zij zich onder de deelnemers van de conditietraining tijdens de Sportinstuif in De Pijp aan de Lizzey Ansinghstraat. Bronner en Van Ballegooijen waren onder de indruk van de hoge diversiteit van de deelnemers en de sociale cohesie die onder de groep lijkt te leven.

“De sportinstuif is een juweeltje”, vindt van Ballegooijen. “Iedereen is zeer respectvol. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het opzetten en opruimen van de sporttoestellen. Hier kun je als oudere of geestelijk gehandicapte gewoon meedoen, zonder meteen een label opgeplakt te krijgen. Deze plek moet blijven bestaan.”