Door op 22 april 2016

PvdA wil vrijliggend fietspad voor Van Wou

De PvdA in Zuid wil onderzoek naar vrijliggende fietspaden in de Van Woustraat. Fietsers zullen daardoor veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. De bestuurscommissie heeft het voorstel van de PvdA unaniem aangenomen.

 

 

Voor de PvdA staat de verkeersveiligheid voorop in de discussie over de verbetering van de Van Woustraat. In het oorspronkelijke ontwerp was alleen voorzien in een op het wegdek getekende strook voor fietsers. De PvdA vindt dat een onwenselijke situatie. Vooral omdat dit in de praktijk een onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie voor fietsers oplevert. Tevens zouden in het oorspronkelijke ontwerp de voetgangers de stoep moeten delen met vrachtwagens en bestelbussen tijdens het laden en lossen. Ook daar is de PvdA geen voorstander van vanwege de verkeersveiligheid.

Woordvoerder van de PvdA Nisan Sarican: “Een vrijliggend fietspad, een zo breed mogelijk trottoir, en waar mogelijk parkeerplaatsen zal in de van Woustraat leiden tot overzichtelijke verkeersstromen voor alle deelnemers. Het straatbeeld zal er rustiger van worden. Dat is voor iedereen, winkeliers, bewoners en bezoekers goed.”