Deze kandidaten gaan Zuid vertegenwoordigen

3 februari 2018

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 januari gebeurt er veel. Onderwerp: de vernieuwing van het bestuurlijk stelsel van de Stadsdelen en de kandidaten voor Stadsdeel Zuid voor wie op 21 maart verkiezingen zijn. Ja, gelijk met die voor de Gemeenteraad. In de nieuwe opzet benoemt de Centrale Stad de bestuurders van de Stadsdelen en kiezen wij inwoners de adviseurs die de waakhonden en adviseurs van het dagelijks bestuur van de Stadsdelen moeten worden.

De PvdA in Stadsdeel Zuid
In de nieuwe opzet leiden de verkiezingen tot adviseurs namens de buurten Oud-Zuid (vijf), de Pijp/Rivierenbuurt (vijf) en Buitenveldert (drie). De kandidaatstellings-commissie van onze PvdA-afdeling zegt aangenaam verrast te zijn door het aantal kandidaten dat zich heeft gemeld, en door de kwaliteit van de kandidaten, de ideeën en de wil zich in te gaan zetten. In lange gesprekken hebben zij zich voorgesteld. In overleg is toen voor de volgende indeling van de lijsten gekozen: per buurt op nummer één een sterke, jonge kandidaat. Met de belofte dat de wat oudere en meer ervaren kandidaten hen voor, tijdens en na de verkiezingen in raad en daad zullen bijstaan.
Zij staan op de lijst

Oud-Zuid
1. Frank Bolhuis (m, 1991)
2. Stephan Antuma (m, 1983)
3. Wiek Kleijne (m, 1986)
4. Michael Mambote (m, 1979)
5. Femke Roos (v, 1942)

De Pijp/Rivierenbuurt
1. Ercan Colak (m, 1988)
2. Sjoukje Rullman (v, 1947)
3. Onno van de Vlerk (m, 1955)
4. Ydo Dolstra (m, 1946)
5. Eddy Linthorst (m, 1950)

Buitenveldert
1. Keren Hirsch (v, 1986)
2. Nijs Keppel (m, 1952)
3. Ans Bakker (v, 1941)

Naar een nieuw geluid
Na aanvaarding van de kandidatenlijst volgt per buurt een tafelronde met de kandidaten. Veel punten komen per buurt aan de orde. De aanwezige leden zetten de kandiaten op sscherp. ‘Zo veel mogelijk input uit de buurten’ wordt het motto. Naar een nieuw soort Deelraad waarbij – als het aan de PvdA kandidaten ligt – het Dagelijks bestuur van het Stadsdeel door de adviseurs aan de tand wordt gevoeld, als door een kritische ondernemingsdraad.