Eerste vergadering stadsdeelcommissie een feit

17 april 2018

Woensdag 11 april was het dan zover, de eerste vergadering van de nieuwe stadsdeelcommisie Amsterdam Zuid. Onze eerste vergadering was meteen niet op het stadsdeelkantoor, nee, we gingen de wijk in en daarom was deze vergadering in het Huis van de Wijk in Buitenveldert.

Na elkaar kort een handje gegeven te hebben was het tijd voor onze eerste gezamenlijk activiteit: een fotoshoot. Het bleek best een uitdaging om ten minste een foto te maken met alle vijftien leden zichtbaar in beeld en de ogen open.

Hierna werden de twee leden die niet bij de beëdiging in de Stopera aanwezig konden zijn alsnog beëdigd door Sebastiaan Capel. Nu was de commissie dan eindelijk compleet.

Elkaar leren kennen
De rest van de eerste vergadering stond in het teken van elkaar beter leren kennen. De aanwezige medewerkers van het stadsdeel werden kort geïntroduceerd en vervolgens was het de buurt aan de stadsdeelcommissie leden. Iedereen deed een introductie over zichtzelf: wie ben je, wat doe je, hoelang woon je in je buurt enz. Een goede basis zodat we een beetje een beeld hebben bij iedereen.

Hierna werd er uitgelegd hoe het vervolg van het inwerkprogramma er naar verwachting uit zal zien en wat onze vragen en behoeftes zijn mbt het inwerkprogramma zodat het stadsdeel dit kan verwerken in het programma. De avond werd afgesloten met een drankje in het buurtcafé