25 juni 2016, om 15:30, Mercatorplein | Mercatorplein

Campagneactie: fietstocht door Nieuw-West, West en Zuid

Op zaterdag 25 juni houden de PvdA afdelingen van Nieuw West, West en Zuid een gemeenschappelijke campagneactie. Het doel van deze actie is verbinding/contact maken over onder andere de thema’s werkgelegenheid, huurtoeslag en meer. We gaan dus ook deze drie stadsdelen aan onze campagne verbinden. We gaan fietsend naar drie pleinen, in elk stadsdeel één. We willen tijdens deze campagneactie die pleinen ‘rood kleuren’ dus hebben we veel leden nodig die met ons mee willen gaan. Ook een aantal Tweede Kamerleden zal met ons optrekken.

Fietst u mee?

De actie bestaat uit drie delen te weten:
– Drie pleinbezoeken (waar we ook rozen gaan uitdelen);
– Twee flinke fietstochten (waar wij hoorbaar door de stadsdelen trekken);
– Als belangrijkste: ‘de aftrap’ en ‘de nabeschouwing’, beiden in een etablissement (de plekken waar we de verdere instructie krijgen en waar we onze opgedane ervaringen uitwisselen).

Het programma
Om 13.00 uur verzamelen we in Café Zurich (Mercatorplein) waar we aftrappen met een bakje koffie of een kopje thee. Vervolgens gaan we om 13.30 aan de slag en verblijven we een half uur op het Mercator- plein. Om 14.00 uur stappen we op de fiets en gaan via de Kinkerstraat richting Bilderdijkstraat en vandaar via de van Baerlestraat, de Willemsparkweg, door naar het Hoofddorpplein. Daar willen we om 14.30 de actie vervolgen. Om 15.00 uur gaan we weer op pad en nu richting Osdorpplein. Dat doen we via de Heemstedestraat, de Plesmanlaan, de Louis Davidsstraat, Meer en Vaart, om de ‘Meervaart’ heen naar het Osdorpplein. Daar gaan we om 15.30 uur als laatste deze actie houden en we eindigen om 16.00 uur. Daarna gaan we voor de nabeschouwing naar Café Serre waar we onder het genot van een frisje of koffie, of thee nog even napraten. Mocht u alleen een deel van deze campagne kunnen, dan kunt u natuurlijk overal aansluiten. Mocht u niet kunnen fietsen maar wel mee willen doen, dan kunnen er vier mensen mee met de campagne-auto, die vervoert de rozen en eventuele andere materialen van de ene naar de andere locatie.

We zouden het prettig vinden als u van tevoren kunt aangeven of u mee gaat doen. Dan hebben we een beeld van hoeveel mensen er aan de campagneactie mee zullen doen. Maar ook als u op het laatste moment besluit mee te doen bent u natuurlijk van harte welkom. Neem wel, als u deze heeft, een rood jasje mee (er zijn jasjes aanwezig). Voor contact kunt u te allen tijde mailen naar Fred Cohen.

Laten we de zomer ingaan met een spetterende campagnedag!

Fred Cohen
Campagnecoördinator
PvdA Amsterdam Zuid